Het kiezen van de juiste kleur

UTML-KLEUREN

Er zijn twee afzonderlijke kleurgroepen: ‘Standaardkleuren’ en ‘Glazuurkleuren’. Glazuurkleuren hebben minder chroma in de bovenste laag (), zodat u het translucente aspect van het incisale gebied naar wens kunt aanpassen door gebruik te maken van externe karakterisering.

STML-KLEUREN

Een uitgebalanceerde combinatie van gradueel opgebouwd chroma en translucentie reproduceert esthetische glazuur- en dentine-effecten.

ML & HT-KLEUREN

ML (Multi-Layered) is geschikt voor volcontour-kronen en bruggen; HT (High-Translucent) is Monolithisch, niet gelaagd, geschikt voor onderstructuren.

Overige aanbevelingen voor kleurselectie

Kleurselectie in relatie tot stompkleur

  1. De stompkleurvariatie wordt bepaald door de translucentie van de gekozen serie.
  2. Zirkoniumdioxide met een hoge refractie-index ziet er doorgaans helderder uit in het posterieure gebied. Kies bij posterieure restauraties met UTML of STML één nuance donkerder dan de doelkleur om een natuurlijk geheel met de naastliggende elementen te realiseren.
  3. Zelfs als dezelfde kleur wordt gebruikt, leidt de afwerking (glazen en polijsten) tot een afwijkend kleurresultaat.

Kleurselectie rekening houdend met glazing

UTML / STML

Kies de doelkleur voor het glazen; doorgaans wordt deze bij het polijsten één nuance donkerder. Kies daarom één nuance lichter dan de doelkleur.

 

ML /HT

Kies de doelkleur voor het polijsten; doorgaans wordt deze bij het glazen lichter. Stel de kleur dus bij door middel van externe staining.