Het juiste materiaal voor elke indicatie

De behandelaar moet een verantwoorde afweging maken tussen noodzakelijke esthetische en gewenste mechanische eigenschappen. Met een breed scala aan superieure materialen biedt Katana™ Zirconia altijd uitkomst. In het algemeen is UTML vooral geschikt voor veneers en frontkronen. STML leent zich beter voor kronen en bruggen (tot 3 elementen) die zich (deels) in het front bevinden. Voor grotere constructies gaat de voorkeur uit naar het reeds langer bestaande product ML. Overleg zo nodig met uw tandtechnisch laboratorium over de juiste materiaalkeuze voor uw specifieke casus.

indicaties-materiaal

Katana™ Zirconia UTML

Dit hoogtranslucente materiaal is vooral geschikt voor toepassing inhet anterieure gebied. Een esthetisch verantwoorde oplossing is vrijwel altijd te realiseren dankzij de hoge translucentie in combinatie met een uitgebreid scala aan kleuren. KatanaTM Zirconia UTML is beschikbaar in alle Vita-kleuren en in vier glazuurkleuren.

Katana™ Zirconia STML

Deze lijn is zo ongeveer de ‘alleskunner’ binnen de KatanaTM Zirconia Multi-Layered Series. Dit materiaal biedt voldoende sterkte voor het maken van driedelige bruggen in zowel de anterieure als de posterieure zone. Ook staat het garant voor uitstekende esthetische resultaten. KatanaTM Zirconia STML is verkrijgbaar in de kleuren A1 tot en met A3,5.

Katana™ Zirconia ML

Dit uiterst sterke Multi-Layered zirkonium bezit alle eigenschappen van een kwaliteitszirkonium, in combinatie met een ingebouwd kleurverloop. ML is geschikt voor uitgebreide brugconstructies of grote molaarkronen. Ook is dit materiaal uitstekend te gebruiken als onderstructuur, zowel standaard vorm gegeven als biomimetisch.